boek schrijven in dertig (30) dagen kan dat en hoe

Boek schrijven in 30 dagen: NaNoWriMo + tips om sneller te schrijven

Kun je een boek schrijven in dertig dagen? Nou, waarom niet? En vooral: waarom zou je het niet proberen? Ik heb twee keer meegedaan aan National Novel Writing Month (Nanowrimo) in november en probeerde 50.000 woorden te schrijven in één maand.

Er zijn veel mensen die dat lukt.

Ik haalde het nooit.

Toch maakte dat niet uit. Ik pushte mezelf op meerdere en andere tijdstippen te werken, brak met mijn bestaande schrijfroutine en leerde weer wat er óók mogelijk was. Soms lukte het me om 10.000 woorden in een maand te schrijven. Ik ging onwijs vooruit, maakte fouten en leerde volop. Dat was genoeg. Voor mij in ieder geval: een boek schrijven in één maand leek me niet realistisch. Wel een mooi streven.

Tips om sneller te schrijven in die dertig dagen

Minder fouten te maken = tijd te besparen

Veel succes!

Woordendoel bijhouden met Mastersheet ✨

Stel jezelf een woordendoel en houd je woordenaantal bij met de handige grafiek en tabel in mijn mastersheet schrijftool ✨. Dit is één van de functionaliteiten van mijn Mastersheet die me ontzettend heeft geholpen op weg naar mijn debuut.

Het was het geheim dat ik nooit kon delen, maar dat ik nu eindelijk toegankelijk heb gemaakt.

Je kunt mastersheet (schrijftool) ook samen met het Handboek lezen. Dat is extra voordelig. Bekijk HANDBOEK + SCHRIJFTOOL 👇


✔️ No-nonsense ebook voor beginnende schrijver.
✔️ Unieke kennis over schrijfgewoonte, leer je hersens optimaal gebruiken m.b.v. een Nobelprijswinnaar en andere theorieën.
✔️ Inclusief mijn geheime schrijftool Mastersheet ✨ voor o.a. plot-, proefpersoon- en personagemanagement.

137 pagina’s, 10 jaar schrijfervaring en wetenschappelijke kennis in één boek. NU: 50% lanceringskorting!

Je leert het belangrijkste om een boek te schrijven: een schrijfgewoonte opbouwen. Je denkt je plot uit en schept personages. Wanneer je herschrijft weet jij straks hoe je je hersenen optimaal gebruikt en welke werkwijze uitgeverijen hanteren. Met de schrijftool organiseer je alles: van to do’s tot proeflezers.

HANDBOEK + SCHRIJFTOOL✍️ Je boek schrijven & schrijver worden