Lucia van den Brink (1991) is schrijver. Ze studeerde Japanologie en behaalde ook een master Journalistiek. Na haar studie schreef ze nieuwsberichten voor Parool.nl, AD.nl en VK.nl.

Haar tweede roman ‘De geur van een moeder‘ verschijnt in juni 2022. Ze debuteerde met ‘Niemand zoals hij’ bij Uitgeverij Ambo|Anthos en behaalde daarmee de shortlist van de Hebban Debuutprijs. Eerder publiceerde ze korte verhalen bij literaire tijdschriften zoals De Revisor, Tijdschrift Ei, Papieren Helden en De Optimist. Haar verhaal ‘RGB’ werd vertaald en verscheen in een Amerikaans tijdschrift (The Los Angeles Review).


πŸ₯‹ Lucia is oud-karatekampioen. Ze deed mee aan NK’s, EK’s en WK’s. In 2017 werd ze derde op een Nederlands Kampioenschap met het onderdeel kata.

πŸ“ˆ Naast schrijver is Lucia ook (interim en freelance) CRO-specialist om de huur te betalen. Ze optimaliseert websites voor internationale klanten. Om erachter te komen wat beter verkoopt of klikt, maakt ze experimenten (zogeheten A/B-testen). Op LinkedIn staat meer over haar carriΓ¨re bij o.a. KPN en als hoofd experimenteren bij NU.nl, ook is ze in te huren als spreker.