Lucia van den Brink (1991) is schrijver. Ze studeerde Japanologie en behaalde ook een master Journalistiek. Na haar studie schreef ze nieuwsberichten voor Parool.nl, AD.nl en VK.nl.

Ze publiceerde korte verhalen bij literaire tijdschriften zoals De Revisor, Tijdschrift Ei, Papieren Helden en De Optimist. Haar verhaal ‘RGB’ werd vertaald en verscheen in een Amerikaans tijdschrift (The Los Angeles Review). In januari 2020 debuteerde ze met ‘Niemand zoals hij’ bij Uitgeverij Ambo|Anthos. Deze behaalde de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2020. Ze werkt aan een tweede roman.


🥋 Naast schrijver is Lucia karateka. Ze deed mee aan NK’s, EK’s en WK’s. In 2017 werd ze derde op een Nederlands Kampioenschap met het onderdeel kata.

📈 Naast schrijver en karateka is Lucia ook (interim) conversiespecialist om de huur te betalen. Ze optimaliseert websites. Om erachter te komen wat beter verkoopt of klikt, maakt ze experimenten (zogeheten A/B-testen). Op LinkedIn staat meer over haar carrière bij o.a. KPN en NU.nl.