Lucia van den Brink is schrijver. Haar tweede roman De geur van een moeder verscheen eind juni 2022. Ze debuteerde met Niemand zoals hij bij Uitgeverij Ambo|Anthos en behaalde daarmee de shortlist van de Hebban Debuutprijs. Eerder publiceerde ze korte verhalen bij literaire tijdschriften zoals De Revisor, Tijdschrift Ei, Papieren Helden en De Optimist. Een verhaal werd vertaald en verscheen in The Los Angeles Review.

Ze geeft ook een online schrijfcursus.

Foto: Lin Woldendorp (voor Het Parool)

Lucia van den Brink leest een boek en drinkt koffie naast een boekenkast. Ze is schrijver, literair talent, schrijft over trauma en jeugdtrauma en (emotionele) mishandeling en verwerking

Lucia studeerde Japanologie en behaalde ook een master Journalistiek. Na haar studie schreef ze nieuwsberichten voor Parool.nl, AD.nl en VK.nl. Daarbij is ze oud-karatekampioen. Ze deed mee aan NK’s, EK’s en WK’s. In 2017 werd ze derde op een Nederlands Kampioenschap met het onderdeel kata.

Naast schrijver is Lucia freelance conversie specialist om de rekeningen te betalen. Ze optimaliseert websites voor internationale klanten. Om erachter te komen wat beter verkoopt of klikt, doet ze experimenten (A/B-testen) en analyseert ze data van gebruikers. Op LinkedIn staat meer over haar carrière, ook is ze in te huren als spreker.