Ik wil een boek schrijven over mijn leven

Je twijfelt er misschien aan of jouw leven past in een boek. Of jouw biografie ertoe doet. Ik zou je willen vertellen dat ieder verhaal ertoe doet. Ook dat van jou. Hier twee manieren om een autobiografisch boek te schrijven over jouw leven.

Een boek over jouw leven láten schrijven

Er zijn bedrijven die jouw levensverhaal voor je kunnen opschrijven. Dat neemt een hoop zorgen uit handen, maar kost uiteraard wel geld. Dit is een mooie oplossing als je je verhaal op papier wilt, maar zelf niet wilt schrijven.

Zelf een autobiografisch levensverhaal schrijven

Ik kan je allereerst aanraden om klein te beginnen: eerst een flaptekst, dan eens een eerste hoofdstuk. Een boek is namelijk een gigantisch project en dat kan beangstigend of ontmoedigend zijn. Gaandeweg kan je alles leren over plot, personage, redigeren en bouw je aan je schrijfroutine (gratis ebook over schrijfroutine).

Autobiografisch schrijven kan soms best lastig zijn. Daarom schreef ik eerder ‘Valkuilen: een boek schrijven over je eigen leven (autobiografie)‘.

Schrijven over trauma

Ook als je over pijnlijke dingen schrijft (trauma) kun je misschien wat hulp gebruiken. Lees hier meer over schrijven over trauma. Sowieso kan het goed zijn om afstand te bewaren tot wat je schrijft. Om niet te veel in emoties op te gaan.

Meer leren over een boek schrijven?

Handboek & schrijftool 👇


✔️ No-nonsense ebook voor beginnende schrijver.
✔️ Unieke kennis over schrijfgewoonte, leer je hersens optimaal gebruiken m.b.v. een Nobelprijswinnaar en andere theorieën.
✔️ Inclusief mijn geheime schrijftool Mastersheet ✨ voor o.a. plot-, proefpersoon- en personagemanagement.

137 pagina’s, 10 jaar schrijfervaring en wetenschappelijke kennis in één boek. NU: 50% lanceringskorting!

Je leert het belangrijkste om een boek te schrijven: een schrijfgewoonte opbouwen. Je denkt je plot uit en schept personages. Wanneer je herschrijft weet jij straks hoe je je hersenen optimaal gebruikt en welke werkwijze uitgeverijen hanteren. Met de schrijftool organiseer je alles: van to do’s tot proeflezers.

HANDBOEK + SCHRIJFTOOL✍️ Je boek schrijven & schrijver worden