Over Lucia

Lucia van den Brink (1991) is geboren in Zoetermeer en woont nu in Amsterdam. Ze behaalde een bachelor Japanologie en een master Journalistiek & Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden. Ze freelancete voor de webredactie van Het Parool (maar publiceerde ook op AD.nl en Volkskrant.nl).

De nominatie voor de ECI debutantenschrijverswedstrijd in 2016 motiveerde haar fictie te blijven schrijven. Ze publiceerde korte verhalen, gedichten en feministische columns. In januari 2020 verscheen haar debuutroman ‘Niemand zoals hij’ bij Uitgeverij Ambo|Anthos. Deze is genomineerd en behaalde de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2020. Ze werkt aan een tweede roman. Daarnaast leest ze veel boeken en recenseert af en toe voor Readalicious.nl.

Lucia beoefent al meer dan tien jaar wado ryu karate. Voor wedstrijden deed ze mee aan NK’s, EK’s en WK’s. In 2017 werd ze derde op een Nederlands Kampioenschap met het onderdeel kata.

Grote kans dat Lucia met je geëxperimenteerd heeft, want om de huur te betalen is ze conversiespecialist. Ze combineert data met online gedragsinzichten om websites te optimaliseren. Om erachter te komen wat beter verkoopt of klikt, maakt ze experimenten (zogeheten A/B-testen). Lees meer op LinkedIN over haar commerciële carrière bij o.a. KPN en NU.nl.