Over Lucia

Lucia van den Brink (1991) groeide op in Zoetermeer, woonde in Amsterdam en verhuisde onlangs naar het dorp Petten. Ze heeft een bachelor Japanologie en een master Journalistiek. Ze publiceerde voor Parool.nl, AD.nl en VK.nl.

In 2016 werd ze genomineerd bij de ECI (Editio) debutantenschrijverswedstrijd. Hierna bleef ze korte verhalen publiceren bij literaire tijdschriften (o.a. De Revisor), publiceerde een verhaal in het Engels (The LA Review), maar schreef ook weleens een gedicht of feministische column. In januari 2020 verscheen haar debuut ‘Niemand zoals hij’ bij Uitgeverij Ambo|Anthos. Deze behaalde de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2020. Ze werkt aan een tweede roman.


🥋 Naast schrijver is Lucia karateka. Ze deed mee aan NK’s, EK’s en WK’s. In 2017 werd ze derde op een Nederlands Kampioenschap met het onderdeel kata.

📈 Naast schrijver en karateka is Lucia ook conversiespecialist. Ze optimaliseert websites. Om erachter te komen wat beter verkoopt of klikt, maakt ze experimenten (zogeheten A/B-testen). Op LinkedIn staat meer over haar carrière bij o.a. KPN en NU.nl.